Marți, 23 februarie 2016, 11:00 | ÎNTÂLNIRILE DE STRATEGIE: #3 Studiu de consum cultural | ARCUB Gabroveni

În cadrul procesului de elaborare a strategiei culturale a Bucureştiului pentru următorii 10 ani, o serie de studii și rapoarte au fost comisionate de către ARCUB prin echipa de strategie culturală. Ne dorim ca aceste documente să fundamenteze nu doar Strategia Culturală și Creativă a Municipiului București 2016-2026, ci să și informeze întreg sectorul cultural și creativ, astfel încât organizam regulat întâlniri în care să prezentăm unul câte unul studiile și să le discutăm alături de operatorii culturali.

După consultările realizate pentru studiul „Cartografierea finanțărilor pentru cultură” și raportul „Spațiul fizic construit” a fost organizată o nouă întâlnire de strategie.

Tema întâlnirii a fost primul Studiu de consum cultural realizat la nivelul orașului București de către echipa Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC). Acest studiu și-a propus să evalueze practicile de consum și profilul consumatorilor de cultură din capitală printr-un sondaj de opinie realizat în perioada iulie-august 2015, pe un eșantion de 1068 de persoane cu vârsta peste 14 ani, cu o eroare de maximă de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%. Studiul a abordat teme de actualitate cum ar fi consumul cultural domestic și în spațiul public, cultura digitală, așteptările și motivațiile populației de consum sau non-consum, percepțiile locuitorilor cu privire la patrimoniul cultural material și imaterial din București, calitatea vieții și valorile culturale urbane.

O sinteză a rezultatelor studiului de consum cultural poate fi accesată aici, iar mai multe detalii despre celelalte documente comisionate pentru elaborarea strategiei se regăsesc aici.

În cadrul întâlnirii pentru elaborarea Strategiei Culturale a Bucureștiului au fost prezenți: Mihaela Păun – director ARCUB, Oana Radu – consultant independent strategia culturală ARCUB, Sabina Baciu – expert independent strategia culturală ARCUB, Carmen Croitoru – director general INCFC, Anda Becuț – director direcția cercetare și formare profesională INCFC, prof.univ.dr. Vintilă Mihăilescu.

Intrarea a fost liberă, în baza completării unui formular de înscriere disponibil aici.